Beszámoló: 2012 B

Future Stars – Ikarus BSE 3-7

2024.05.05

Tuza Zsombor edzői beszámolója:

Vasárnap reggel a Goldball pályára látogattunk. A szokásos 4-3-1 felállásban kezdtük a mérkőzést. Hiába kezdtük jól a mérkőzést, és hiába voltak meg a helyzeteink sajnos egy szerencsétlen öngóllal a tizenharmadik percben megkezdtük a gólgyártást, hozzáteszem a védőnk teljesen jól menteni szeretett volna sajnos a saját kapunkba sikerült. 

2 perccel később konkrétan egy ugyanilyen góllal az ellenfelünk megszerezte 2. találatát is. Mondanom sem kell hamar formációt váltottunk, egy átálltunk a 3 védős felállásra. Kértem a csapatot hogy toljuk fel a védelmet amennyire csak lehet és támadjuk le az ellenfelünket. Hiába voltak meg a ziccerek helyzeteink, gólt csak a huszonhatodik percben Spányik Vilmos találatával tudtunk visszatérni a meccsbe. Ellenfelünk ezután is harcolt, és megszerezte 3. gólját is amelyet egy előrevágott labdával szereztek. Hiába játszottunk nagyon jól a félidő utolsó percében már csak egy szögletben reménykedtünk, sikeresen. Scheuring Áron bólintott gólt, Füles Áron szöglete után. Ez a gól a legjobbkor jött, hiszen muszáj volt a félidő előtt zárkóznunk. A félidőben igyekeztem a srácokat felhozni, hiszen tudtam hogy a következő félidőben is meglesznek a helyzeteink, és próbáltam nekik elmagyarázni hogy óriási területek vannak a széleken és próbáljuk meg kihasználni azt. Persze a 3 védős felállás maradt, letámadást kértem a fiúktól. A csapat rendkívül jól jött ki a 2. félidőre és már a 40. percben tudtunk egyenlíteni Tran Lam P. találatával. Innentől kezdve, a mentális erő hatalmas löketet adott nekünk. Számomra a mérkőzés legszebb momentuma 3 perccel később Balázs Bence használta ki végre azt amit félidőben kértem tőle, szélről 2 védőt is megverve, élesen adta be a labdát és Hegedűs Hung érkezett és passzolt a hálóba ezzel megfordítva a mérkőzést. A Hatvankettedik percben Spányik Vilmos újabb találatával növeltük az előnyünket, és innentől kezdve éreztem a magabiztosságot a csapatban. 2 perccel később újabb találatot tudtunk szerezni, Tran Lam P, solo cseleit váltotta gólra egy az egyben a kapus ellen. Majd a 65.percben megszületett számomra a bajnokságban eddig legszebb gól, Balázs Bence óriási gólt rúgott körülbelül 20 m-ről a kapu jobb felső sarkába.

Ezzel beállítva a végeredményt 3-7.

 

Személyes értékelés:

A csapat rendkívül jól játszott, nagyon büszke vagyok rájuk. Szinte a meccs elejétől kezdve mi tudtunk dominálni, és látszik hogy a csapat mentálisan is nagyon erős hiszen vert állásból is fel tudtunk állni. Rendkívül nagy hangsúlyt fektettem az utóbbi időben a mentális erősségre és ez vissza is köszönt ma. Nagyon sok helyzetet ki tudtunk harcolni, kár hogy a helyzetkihasználásunk még most sem tökéletes, de meccsről meccsre jobb. A csapat elképesztő stabil, és jelenleg úgy érzem nincs ki megállítson minket ebben a bajnokságban. Nagyon fontosak az egyéni villanások is, amelyet számomra Balázs Bence nyújtotta a mérkőzésen. Következő ellenfelünk a hegyvidék lesz, a csapat már készül rá, továbbra is veretlenül várjuk ellenfeleinket.