Hegyvidék- Ikarus Bse 2012

Hegyvidék- Ikarus Bse 2012 5-3

2024.05.19

Sajnos megtört a veretlenségi sorozatunk. 

Vasárnap a hegyvidék otthonában 5-3-as vereséget hoztunk össze. Hiába kezdtük jól a mérkőzést hiszen a vezetést mi szereztük meg, Hegedűs Dinh Manhung gyönyörű találatot szerzett. A meccs képe hamar megváltozott. Ellenfelünk hamar nemhogy egyenlített de meg is fordította a mérkőzést. A gólokat abszolút a mi hibánkból kaptuk, sajnos nem tudtunk egyik szituációban sem magabiztosan szerelni, ezért az ellenfél csatára értékesítette a találatokat. 

A kapott gólok után hiába támadtunk, hiába alakítottunk ki szebbnél szebb támadásokat, sajnos minden kimaradt. Többször mentünk ziccerben is, szintén sikertelenül. Majd a félidő lefújása előtt kaptunk egy 3. gólt is egy előrevágott labdából ami szintén nem segítette a problémánk megoldását. Félidőben igyekeztem a csapatot helyre rakni, illetve hangsúlyozni hogy a helyzeteink megvannak, csak nem szabad ennyit kihagyni. 

Kértem hogy a védekezést toljuk fel, álljunk át 3 védőre, és kockáztassunk. Működött is, hiszen teljesen beszorítottuk ellenfelüket, és szintén számtalan helyzetet alakítottunk ki, de mintha a csapat el lett volna átkozva, szinte semmiből nem találtunk gólt. Sajnos kapufa után is kapufát vagyunk képesek lőni. Sajnos a futball olyan hogy meg is bosszulja magát, az ellenfelünk szerzett még 2 gólt. Sajnos ugyanolyanokat mint azelőtt. Egyiket sem nevezném szépségdíjas találatnak. Az utolsó 5 percben tudtunk szépíteni. 

Először Balázs Bence, majd később Hegedűs Dinh Manhung újabb találatával beállítottuk a végeredményt 5-3. Helyzetek alapján megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos ezen a mérkőzésen sem a szerencse, semmi nem volt mellettünk.  A jövőhéten nagy hangsúlyt fogunk fektetni megint a támadások befejezésére. Illetve szeretném kiemelni a kapusunk Ciobanu Róbert teljesítményét, aki körülbelül 5 nagy védéssel, és számtalan kisebb védéssel támogatta a védelmünket.

Tuza Zsombor vezetőedző értékelése:

Sajnos ezen a meccsen nem volt mellettünk a szerencse. Hiába alakítottunk ki tényleg nagyon szép támadásokat, ziccereket nem tudtunk gólt szerezni. Sajnos vannak ilyen meccsek ahol a kapufára is kapufát tudsz rúgni. Szinte minden labda az ellenfélhez pattant vissza, egyik szituációban sem tudtunk kijönni szerencsésen. Mindent összevéve azt gondolom hogy a csapat jól játszott, fegyelmezetten és magabiztosan. Eredménytől függetlenül azt gondolom hogy végig partiban voltunk, illetve 20 percig simán beszorítottuk őket a térfelükre. Az hogy onnan 3-1-es kockázatos támadásból kaptunk még 2 gólt az sajnos benne van a fociban. Kockáztattunk, nem jött be.

Jövőhéten a BMC csapatát fogadjuk, lehet szépíteni.