Keddi Karcolat 12. rész (2017/11/07)
(Keddenként jelenik meg egy rövid írás, aminek a témája valós eseményen alapul és minden esetben az egyesületünket érinti. Stílusában könnyed, a sporthoz, az emberhez köthető szösszenet.)
12. rész letöltés pdf formátumban
No comment!
Vörösboros struccpörkölt bográcsban
8,8 kg strucc-comb,
8 db paprika, 8 db paradicsom,
8 db sárgarépa,
8 db fehérrépa,
0,8 kg gomba,
8 dl vörösbor,
2×8 dkg só, bors,
8 gerezd fokhagyma,
0,8 kg szalonna,
2×8 db nagy hagyma,
8 db babérlevél,
0,8 dkg kakukkfű,
2×8 dkg pirospaprika + 8 féle egyéb speciális fűszer
A szalonnát kiolvasztom kis tűzön, majd a hagymát megpuhítom-pirítom rajta. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 8 kiskanál pirospaprikát szórok rá. A 2x2x2 (8) centisre vágott húst beleteszem, és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 6/8-ával, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezem borssal, erős paprika krémmel, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 6/8-ra főtt (80 perc), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús megkeményedik. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utána ízesítek. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.
ui(1)
Lásd: előző Karcolat ui(2)
Ui(2)
Tálalási időpont: 2017. november 18. 15:20
Tálalási létszám: 40 fő
Ez a nap is elérte célját, hisz eltelt…, úgy strucc-farm keresőben.
Budapest, 2017. 11. 07. – Kedd –