U15 elmúlt heti összefoglaló

U15 ELMÚLT HETI ÖSSZEFOGLALÓ

2019.09.21. Szombat – 4. forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Monor – Ikarus BSE 1:3 (1:1)

Gólszerzők: Öngól, Borbély A. (2)

Monoron általában mindig jó mérkőzéseket szoktunk játszani, és ezúttal sem számítottunk könnyed meccsre. Ugyanakkor győzelmi reményekkel telve, a három pontért utaztunk vendéglátóinkhoz ezen a hétvégén.

Már az első pár percben bebizonyosodott, hogy a várakozásoknak megfelelően, valóban nehéz dolgunk lesz. Ellenfelünk nagyon fegyelmezetten, a saját térfélre mélyen visszazárva szervezte meg a védekezését, ezáltal a támadózónákban csak nagyon kevés helyünk volt a kibontakozásra, de még a belső középpályásaink szimpla megjátszásával is meggyűlt a bajunk. Csak akkor tudtunk veszélyesek lenni, ha valamelyik szélső támadó játékosunkhoz el tudott jutni a játékszer, és ott 1-1 elleni párharcot nyerve a védők mögé tudtunk kerülni, majd lövéssel beadással zárni az akciót. A gólunkat is egy ilyen szituáció előzte meg. A hazaiak támadásaikat szinte csak kontrajátékra alapozták, ugyanakkor ebben elég hatékonyak voltak, hiszen a két legveszélyesebb támadásuk vége egy kihagyott büntető és egy gól lett.

A második félidőre több helyen is változtattunk, nem csak játékosokat cseréltünk, hanem felállási formát is változtattunk. Szerencsére a változtatásaink pozitívan sültek el. A cserék jól szálltak be, és ahogy fogyatkozott a monori játékosok ereje, úgy tudtunk egyre magabiztosabban föléjük kerekedni. Ennek eredményeképpen előbb a vezetést is megszereztük, majd a megnyugtató kétgólos különbség megszerzésével a végeredményt is beállítottuk.

Sok távozója volt a monori csapatnak a nyáron, ilyenkor nehéz megújulni, ehhez sok sikert és kitartást kívánunk a játékosoknak és a szakmai stábnak.

A következő fordulóban végre hazai pályán fogunk játszani, akkor sem lehet más a célunk, mint tovább nyújtani az immár négy meccses győzelmi sorozatunkat!

2019.09.22. Vasárnap – 4. forduló

Újbuda FC – Ikarus BSE 12:0 (6:0)

Tudtuk, hogy ebben a versenysorozatban nem lesz egyszerű dolgunk idén, pozitívan értékeljük, hogy az első pofonba csak a 3. mérkőzésünkön (4. forduló) szaladtunk bele. Ugyanakkor ez a pofon elég kijózanítóra sikerült.

Alig fordultunk kettőt a kezdő sípszót követően már gólt ünnepelhetett az ellenfelünk. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy nem találtunk ellenszert a gyors és eredményes szélsőjátékukra, a sebességkülönbséget ezúttal nem tudtuk szervezett csapatszintű védekezéssel kompenzálni.

Mind a kettő félidőben volt egy-egy negyedórás periódus amikor azért tudtuk magunkat tartani, de ezt leszámítva átlagosan 5 percenként kaptuk a gólokat. Muszáj lesz eltökéltebben kifutnunk a pályára a jövőben, mert ami elég volt tavaly saját korosztályban a kisebb pályaméreten, az nagypályán idősebb játékosok között már nem fog eredményre vezetni. Mind az edzéseken, mind pedig a meccseken szem előtt kell tartanunk, hogy extra energiákat kell idén mozgósítani a fejlődés és az eredményesség érdekében, a középszer nem elegendő.

Gratulálunk az Újbuda csapatának, megérdemelten arattak fölényes győzelmet, remélhetőleg bírni fogják a játékosok a szezon végéig a többfrontos terhelést.

A következő fordulóban hazai pályán próbálunk meg javítani.

Aranyos Imre és Tánczos Gergő