A legjobb 16 között a Felnőtt a Budapest kupában

Kissé hűvös, de focira kiválóan alkalmas időben vette kezdetét a mérkőzés a felújított remek talajú Budafoki műfüves pályán.

Budapest kupa kep 1Budapest kupa kep 4

Kezdeti idegesség és tapogatózás jellemezte a játékot enyhe vendég mezőnyfölénnyel. A 15. percben a semmiből Siliga Ádám megszerezte vezető találatunkat, kihasználva az ellenfél hibáját. A hazai csapat védője által a kapusához röviden visszagurított labdára csapott le, majd senkitől sem zavartatva a hálóba gurított. 0-1   

Nagyon kellett ez a gól, hogy kicsit megnyugodjon a csapat. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 17. percben egy a mezőnyből visszafejelt labdát Kis Dani játszott Horváth Krisztián elé, aki lendületből áttört a védelmen, majd a kapust is kicselezve a kapuba passzolta a labdát. Ezzel már 0-2.

A hazai csapat is veszélyeztetett néha, de a kapunk nem forgott nagy veszélyben, a 27. percben egy megszerzett labdával indítottunk kontrát a bal szélen, majd a bepasszold labdára Kasinszky érkezett a hosszú oldalon és 1 méterről a hálóba lőtt. 0-3.

A fordulást követően a következő gólon múlott, hogy eldől-e a meccs, vagy szorosabb lesz és lesz-e még izgalom a végéig. Utóbbi történt, a hazai csapat szépített. Egy jogosan a javukra megítélt 16-os közeli szabadrúgást váltottak gólra. 1-3.

A játék ezt követően lüktetővé vált, hol itt, hol ott adódott helyzet. Sajnos ebben az időszakban kisebb sérülések is tarkították a meccset, emiatt sok volt a szünet.

Reméltük, hogy egy negyedik szerzett góllal sikerül eldöntenünk a mérkőzést, szerencsére ez sikerült is. Egy legurított szöglet utáni beívelésből megszületett a negyedik gólunk, Nagy Hunor szerezte a 79. percben. 1-4.

Ez az eredmény nem is változott a lefújásig, így csapatunk továbbjutott a negyedik körbe, ahol már a 8 közé jutás lehet a tét.

Összeállítások: Darabont D., Steurer R., Gillich M., Halász B., Orosz B., Kiss D., Siliga Á., Horváth K., Vad S., Kasinszky I., Borgulya D.

Cserék: Szalai K., Nagy H., Holló R., Lukács D., Májer D., Fritz O.

Gólok: Horváth, Siliga, Kasinszky, Nagy

 A meccs jegyzőkönyve.

 

Előzmény:

Folytatódik a 2016/2017-es Budapest kupa sorozat.

Immáron a 3. forduló következik és a 16 legjobb csapat közé jutás a tét.

Felnőtt csapatunk a BLSZ II-ben szereplő Nagytétényi Kohász együttesével mérkőzik meg Szombaton 15 órai kezdéssel a Budafoki MTE Sporttelepen.

A Nagytétény jelenleg a BLSZ II. 15. helyén áll, legutóbb a kupában a BLSZ IV.-ben szereplő Sziget Sport Akadémia SE együttesét győzték le 3-0 arányban.

A tavalyi évben Budapest Kupa döntős Ikarus felnőtt a 4. helyen telelt a BLSZ I.-ben, a 2. fordulóban a BLSZ IV.-ben szereplő Lőrinczi Kitartás alakulata felett aratott 2-0-ás sikert.

Reméljük csapatunk sikerrel veszi az akadályt és továbbjutást könyvelhet el, de ehhez nyilván az ellenfélnek is lesz egy két szava.

Játékvezető: BODZAY ÁRON

Asszisztensek: RESZLER CSABA, CZÁR KRISZTIÁN