Győzelem a nyitó fordulóban

Győzelem a nyitó fordulóban

Végre elérkezett az a nap, amire mindenki várt, az első forduló a bajnokságban, ami már téttel bír.

Csapatunk a kötelező 3 pont begyűjtésének reményében futott ki a gyepre a Kelen ellen, a már szokásosnak mondható kék szerelésében.

A meccs legelején nekiestünk ellenfelünknek, próbáltunk nagy iramot diktálni. Ehhez képes rögtön a vendégek előtt adódott lehetőség, ám a baloldali kapura lövést védte Edelényi. Nem kellett sokat várni a válaszra, kapusunk ívelte előre a labdát, amelyet Kaltenekker harciasan megtartott, majd kiszorított helyzetből jobbról átemelte a kapus felett a hosszúba. Remekül kezdtük tehát a meccset, a 2. percben már 1-0 volt ide.

Egészen a második gólig nem is történt semmilyen komolyabb esemény, a kapuk nem forogtak veszélyben, passzív mezőnyjáték volt jellemző erre az időszakra. A 35. percben pedig sikerült megduplázni az előnyünket. Devecser vett le remekül egy magas labdát, majd Balogh elé passzolt, aki a kapus felett belőtte a játékszert. 2-0-ás előnnyel mehettünk a félidőre.

A második félidőben a vendégek jelezték, hogy még a pályán vannak, az 55. percben rezzent a hazai felső léc, nem sok kellett a szépítésükhöz, de szerencsére kimaradt.

Néhány perccel később egy baloldali támadást követően ismét Kaltenekker elé került a labda, aki kapura lőtt, de kipattanó ismét elé került vissza, és ekkor már nem hibázott. 3-0.

A három gólos előnnyel a birtokában nyugodtan játszott csapatunk, a meccs egészét nézve idáig sem volt kérdés, ki a jobb, tartottuk a labdát, próbáltunk újabb gólt szerezni. Védelmünk is jól helytállt, ellenfelünk nem nagyon tudott eljutni komoly helyzetig.

A 71. percben egy szép támadásból újabb gólt szereztünk, Gillich Máté játszotta magát tisztára, majd 16 méterről a rövid sarokba lőtte a labdát. 4-0 Később megszerezhette volna saját maga második, a csapat ötödik gólját, de a vendégek kapusa a 11-es pont magasságából leadott lövését bravúrral hárítani tudta. A meccs végére maradt még egy helyzet, a vendégek egy szép kontratámadás végén megszerezhették volna a szépítő találatot, de a ziccer kimaradt.

Maradt tehát a 4-0, ezzel csapatunk nagyszerű rajtot vett a bajnokságban.

Összeállításunk:

Kezdő: Edelényi Dániel – Takács Máté, Orosz Botond, Balogh Bence, Gillich Máté – Kaltenekker Attila, Rőthy Martin, Horváth Krisztián, Halász Balázs, Balogh Bence, Devecser Zsolt

Cserék: Szabó Pál, Siliga Ádám, Kasinszky István, Zsemle Viktor, Siliga Dávid, Bagdi Csaba, Borgulya Gábor

A meccs jegyzőkönye