Fontos győzelem idegenben

Fontos győzelem idegenben – 43. sz. Építők – Ikarus 1-2

 

Csapatunk annak reményében lépett pályára szombaton, hogy sikerül egy régi mumuson felülkerekedni, hisz az utóbbi időben nem sikerült legyőzni az Építők csapatát.

Tavaly 3:1 és 0:0 volt az egymás elleni eredmény. A 2. forduló rangadójának is beillő mérkőzésen egy kemény csatára lehetett számítani. Hozzánk hasonlóan a hazai csapat is jól kezdte a bajnokságot, 4:1 arányú RAFC felett aratott győzelmével, míg mi a Kelent vertük 4-0-ra.

Jól kezdtük a meccset, az első 10 percben sok pontrúgást harcoltunk ki az ellenfél térfelén, a 8. percben egy bedobást követően “Kalti” tálalt Horváth elé, aki 11 méterről a kapuba helyezte a labdát. Szép gól volt és nagyon fontos. 0-1

10 perccel később egy hazai kontra után egyenlített az Építők, ismét kezdhettük elölről a meccset. 1-1

Mindkét csapat nagyon türelmesen játszott, várt az adódó lehetőségre, a nagy meleg ellenére az iramra sem lehetett panasz, viszont a félidőben egy-két apróbb lehetőségtől eltekintve már nem sok minden történt.

A második félidőben ott folytattuk ahol abbahagytuk, tartottuk a labdát, próbáltunk helyzeteket kidolgozni, bár ellenfelünk játéka is összeszedettebb lett, komoly gólhelyzetig nem sikerült eljutnia egyik csapatnak sem. Főként a kemény ütközések és az idegek harca volt jellemző, némi kakaskodással a pályán.

Az utolsó negyed órára fordulva sokkal többet volt nálunk a labda, főként a hazai térfélen zajlott a játék, melynek meg is lett az eredménye. A 83. percben Kaltenekker ugrott ki egy indítással majd a kapus mellett éles szögből kilőtte a hosszút. 1-2

A nagy melegben kilátogató szurkolóink egy izgalmas kemény összecsapásnak lehettek tanúi, melynek a végén Ikarus győzelmet ünnepelhettek.

Hajrá IKA!!

Összeállításunk:

Kezdő: Edelényi – Takács, Steurer, Balogh, Orosz – Kaltenekker, Horváth, Siliga, Halász – Balogh “2”, Devecser

Cserék: Vad, Borgulya, Bagdi, Szabó, Gyertyán, Zsemle, Bene

Meccsjegyzőköny