U14 – MLSZ ÉS BLSZ hétvégi mérkőzések eredményei, értékelései

U14 – MLSZ ÉS BLSZ hétvégi mérkőzések eredményei, értékelései

———-

2019.04.13.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport / 23. forduló

SZAC – Ikarus BSE 1:6 (0:4)

Gólszerzők: Kiss M. (2), Kanyar A. (2), B. Nagy K., Loch B.

Nem kezdtük jól a meccset, az első 5 percben alig tudtunk labdabirtoklásra emlékeztető tevékenységet kialakítani. Szerencsére a 10. percben meg tudtuk szerezni a vezetést, és onnantól kezdve egyre jobban átvettük a mérkőzés irányítását. A 10. és a 30. perc között nagyrészt el is döntöttük a 3 pont sorsát.

A második játékrész során, annak ellenére, hogy a félidő elején sikerült gólt kapnunk, nem változott meg gyökeresen a mérkőzés képe. Sok támadást sikerült végig vinnünk ziccerig, kapura lövésig, egymás után rúgtuk a szögleteket is, de gólt azonban már csak kettőt tudtunk szerezni, a helyzetek nagyrésze kimaradt.

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a hajrában kapusunk hárított egy amúgy jogosan megítélt büntetőt is.

Nem ez volt a legnagyobb iramú mérkőzésünk, a játékunk sem közelítette meg a tudásunk legjavát, a helyzetekkel is jobban kellett volna sáfárkodnunk, csak annyit adtunk ki magunkból, amennyit a győzelem megkívánt. A következő pár fordulóban a bajnokság élcsapataival fogunk játszani, azokon a meccseken már nem tartalékolhatunk!

Sok sikert kívánunk a SZAC csapatának, valamint külön is szeretnénk gratulálni a kapusuknak, hiszen ha nem Ő áll a háló előtt valószínűleg nagyobb arányú győzelmet aratunk. 

2019.04.14.

BLSZ Serdülő U14 3. csoport / 17. forduló

Ikarus BSE – ASI 2:0 (0:0)

Gólszerzők: Kórodi-Juhász D., Csukás Zs.

Ezen a hétvégén végre sikerült eredeti időpontban lejátszanunk a soron következő bajnoki mérkőzésünket, hazai pályán fogadtuk az ASI csapatát.

Sajnos betegség és rosszullét miatt még közvetlenül a meccs előtt is változtatnunk kellett az előre tervezett összeállításon, de szerencsére ez most nem befolyásolta negatív irányba a mérkőzés alakulását.

Jól kezdtünk, már az első perctől kezdve nagyrészt a mi akaratunk érvényesült. Próbáltuk birtokolni a labdát, forgatni a játékot, bátran bevállaltuk a támadások során felmerülő egy az egy elleni szituációkat is. Ugyanakkor nehéz dolgunk volt, mert ellenfelünk nagy erőket mozgósított a védekezésük során, ezért nem volt egyszerű helyzetekig eljutni, mert általában felállt védelemmel szemben tudtunk csak támadni.

A kihagyott helyzetek sem vetették vissza a kedvünket, türelmesek voltunk, fegyelmezetten játszottunk. Erőfeszítéseinknek a második játékrészben lett meg az eredménye, hiszen előbb a félidő elején majd a végén is betaláltunk, amelynek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk.

Kettő hétközi forduló előtt állunk, ezt a hozzáállást kell tovább vinnünk azokra a mérkőzésekre is!

Aranyos Imre és Tánczos Gergő