U14 hétvégi beszámoló

U14 hétvégi beszámoló

2019.04.06.

MLSZ U14 II. Osztály Közép „A” Csoport / 22. forduló

Ikarus BSE – Gloriett 3:2 (1:1)

Gólszerzők: Loch B., Király D. (2)

A tavalyi idegenbeli döntetlen fényében idén szerettük volna otthon tartani a 3 pontot a Gloriett csapata ellen. Még ha nehezen is, de végül sikerült a tervünket megvalósítani.

Jól kezdtük a meccset, gyorsan vezetést szereztünk, sokat volt nálunk a labda, magabiztosak voltak a labdabirtoklásaink, rendezett volt a védekezésünk, összességében biztató volt a csapat játéka. Magabiztosságunk azonban a félidő közepén gyorsan elillant, tekintve, hogy talán az első helyezkedési hibánkat rögtön kihasználta ellenfelünk és egy parádés átadást követően megszerezték az egyenlítést jelentő góljukat. Ezt követően főleg a mezőnymunka dominált a félidő végéig.

A második játékrészre úgy mentünk ki, hogy nagy erőket mozgósítunk a vezetés megszerzése érdekében. Azonban ismételten nem a mi számításaink szerint alakultak a dolgok, amikor is egy bombagólnak köszönhetően hátrányba kerültünk.

A bekapott gól után rögtön felállást változtattunk, cseréltünk, próbáltunk támadóbban fellépni. Erőfeszítéseinknek meglett az eredménye, mert előbb egy szerencsés találattal kiegyenlítettünk, majd nem sokkal a mérkőzés vége előtt a vezetést is meg tudtuk szerezni. A mérkőzés alakulásához hozzá tartozik, hogy a hajrában, döntetlen állásnál kapusunk óriási ziccert fogott, amellyel döntően hozzájárult a csapat sikeréhez.

Gratulálok a csapatnak, nem ez volt az első alkalom, amikor bizonyítottuk, hogy hátrányban is van tartásunk, és mind egyénileg, mind pedig csapatként túl tudunk lendülni egy-egy elénk kerülő akadályon. Ehhez a mai győzelemhez mindenki hozzátette a magáét, kapustól a mezőnyjátékosokon át a csereként beállókig mindenki.

A hozzánk hasonlóan a Honvéd Régióhoz tartozó Gloriett SE csapatának sok sikert kívánunk a további mérkőzéseikhez.

Aranyos Imre és Tánczos Gergő