U15 hétvégi beszámoló

U15 hétvégi beszámoló

2019.10.19. Szombat 8 .forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Cegléd – Ikarus BSE 1:6 (1:3)

Gólszerzők: Kiss M., Loch B., Kelemen Á., Borsi Z., Mikes T., Borbély A.

 Az előző heti könnyű győzelem szerencsére nem terelt le minket a megkezdett útról, és ezen a mérkőzésen is magabiztos győzelmet tudtunk aratni.

Már a kezdő sípszót követően látszódott, hogy nem szeretnénk a véletlenre bízni a sorsunkat, gyorsan a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Gyors gólt szereztünk, nem engedtük az ellenfelet kibontakozni, szemre is tetszetős támadásokat vezettünk. Az egyetlen dolog, amelyet sajnálhatunk, hogy a játékrész végén elcsúszott a védekezésünk egy szögletnél, így ezt a találkozót sem úsztuk meg kapott gól nélkül.

A második félidőben aztán ismét visszaragadtuk a kezdeményezést, és még az első félidőinél is gyorsabb góllal sikerült megnyugtatnunk a szurkolóinkat és persze saját magunkat is. A mérkőzés képe ezt követően már nem változott, két további gól azért még így is került a nevünk mellé.

Gratulálok a csapatnak a megérdemelt győzelemhez. A Cegléd csapatának további sok sikert kívánunk a következő találkozásunkig.    

2019.10.20. Vasárnap 8. forduló

Szent István SE – Ikarus BSE 8:1 (3:1)

Gólszerző: Karácsonyi M.

A 8. forduló keretén belül ismét a számunkra nem túl kellemes emlékeket felidéző Sport11 Sportcentrumba látogattunk, és sajnos ezúttal is bebizonyosodott, hogy továbbra sem ez a kedvenc mérkőzés helyszínünk.

Pedig jól indult a találkozó, hiszen rögtön a mérkőzés elején egy jól kivitelezett labdakihozatalt követően eljutottunk a hazai kapuig, sőt nem csak eljutottunk, de egy higgadt befejezéssel ki is használtuk az első gólszerzési lehetőségünket. Ezt követően azonban folyamatosan jött ránk a vendéglátó csapat, majd felül is kerekedett rajtunk. Egy darabig még tartottunk magunkat, ellenfelünk csak kihagyott helyzetekig jutott, de az első bekapott gólt követően már igazából a kontrákra se maradt lehetőségünk.

Tudomásul kell vennünk, hogy az ilyen szintű ellenfelek ellen kevés, ha mindenki csak simán megy a saját feje után, el kell kezdenünk csapatszinten kisegíteni egymást, mind védekezésben, mind pedig a labdabirtoklásaink alkalmával. Ha sok helyet hagyunk az ellenfélnek, ha nem helyezkedünk közelebb egymáshoz, ha nem vállaljuk fel az ütközéseket, párharcokat, ha csak „asszisztálunk” a gólszerzéshez, pedig létszámban még meg is lennénk, ha mérkőzés végén „feltett kézzel” könnyű gólokhoz segítjük a másik csapatot, akkor nem ez volt az utolsó ilyen vereségünk.

Dolgozunk tovább, megpróbáljuk a történteket feldolgozni, a hibáinkból pedig muszáj lesz tanulni. A Szent István csapatának gratulálunk a magabiztos győzelemhez. 

Aranyos Imre és Tánczos Gergő