U15 meccsbeszámoló

Továbbra is veretlen U15-ös csapatunk az MLSZ bajnokságban, amely eddigi 10 mérkőzéséből mindet megnyerte és 77 rúgott gól mellett mindössze 7 gólt kapott. A BLSZ-ben szereplő csapatunk pedig magabiztos sikerrel vette a legutóbbi akadályt, amikor pályára lépett.

2019.10.26. Szombat 9. forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Ikarus BSE – VS Dunakeszi  5:0 (1:0)

Gólszerzők: Pongor P., Kiss M. (2), Borbély A., Király D.

A Dunakeszi csapatát az előző bajnoki kiírásból már ismertük, nagyjából tudtuk, hogy milyen mérkőzés vár ránk ezen a hétvégén.

Ahogy a találkozóink nagy részén, úgy most is támadólag léptünk fel, gyorsan el szerettük volna dönteni a 3 pont sorsát. Megvolt a megfelelő labdabirtoklási fölényünk, hátul rendezetten és magabiztosan védekeztünk, sikerült labdákat szerezni az ellenfél térfelén, valamint sikerült rengeteg helyzetet kialakítani és elpuskázni… A lehetőségeink számát tekintve a második játékrészre már megnyugtató előnnyel fordulhattunk volna. Hogy nem így történt azt csak magunknak köszönhetjük, a kapu előtt nem lehetünk ilyen könnyelműek. Az egész csapat azért dolgozik a kapustól az utolsó passzt adó mezőnyjátékosig, hogy gólokat szerezzünk, ezért a gólhelyzetbe kerülő játékosnak minden alkalommal felelősségteljes döntést kell hoznia. Hibázni lehet, könnyelműsködni nem.

A gólhelyzetek ilyen arányú pazarlása nem fog beleférni a kiélezettebb meccseken.

Gratulálunk a játékosainknak a mérkőzés összképe így is pozitív volt, sok jó egyéni teljesítménnyel. A Dunakeszi csapatának további sok sikert kívánunk.

———————–

2019.11.02. Szombat 10 forduló

MLSZ U15 II. Osztály Közép-Kelet

Nagykáta – Ikarus BSE 1:5 (0:3)

Gólszerzők: Kelemen Á., Kiss M., Borbély A., Pongor P. (2)

A nagykátai település szépen és tisztességesen karban tartott, rendezett sporttelepén volt fellépésünk ezen a hétvégén, és habár a meccs előtti fogadtatásunk nagyon barátságos volt, nem számítottunk sétagaloppra.

Annak ellenére, hogy műfüves borítású pályákon készülünk a hétköznapok során, sikerült viszonylag gyorsan hozzászokni a keskenyebb és kissé göröngyös játéktérhez. Az első labdaérintésekre nagyon szépen odakoncentráltunk, így sokkal kevesebb technikai hibánk volt, mint amire előzetesen számítani lehetett volna.

Most már szinte jellemző ránk, hogy megnyomjuk a meccsek elejét, most is megragadtuk a kezdeményezést, de nem volt könnyű dolgunk a támadásépítések során, mert a hazaiak néhol igencsak harcias, dinamikus letámadásra épülő védekezési formát választottak. Szerencsére azonban már korán megszereztük a vezetést, így nyugodtabban játszhattuk a saját játékunkat.

Csak a második félidő végére változott meg kissé a mérkőzés képe, ekkor néhány főleg egyéni hibának köszönhetően a hazaiak többször is eljutottak a kapunkig. Sőt, egy szögletrúgást követően a szépítő góljukat is megszerezték.

Összességében elégedettek lehetünk a mutatott játékunkkal, és ezúttal a helyzetkihasználásunk sem volt könnyelműnek mondható. Gratulálunk a csapatnak a győzelemhez!

Sok sikert a Nagykáta csapatának a hátralévő tavaszi meccsekre! 

———————

2019.10.27. Vasárnap  9. forduló

Ikarus BSE – ASI DSE 6:0 (4:0)

Gólszerzők: Karácsonyi M. (2), Kanyar A., Dósa Á., Balaska M., Kovács Á.

Az előző fordulóban megkaptuk az idei BLSZ szezon második nagyobb pofonját. Az elsőt követően sikerült győzelemmel javítanunk, és ezúttal is ezt terveztük.

Nemcsak terveztük, de tettünk is érte. Összeszedetten és magabiztosan játszottunk, az első 15 percet követően már megnyugtató kétgólos előnyben voltunk. Szerencsére nem vettünk vissza a tempóból és a mérkőzés végéig megháromszoroztuk a góljaink számát, de ami talán fontosabb, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, ami azért nem sokszor, ezzel együtt összesen kétszer fordult elő velünk idén. Az ilyen stabil védekezésre tavasszal is nagy szükségünk lesz, ahhoz, hogy elkerüljük a nagyobb pofonokat.

Gratulálunk a győzelemhez, az ASI csapatának pedig további sok sikert kívánunk a tavaszi visszavágónkig!

Két hét szünetünk lesz, mert a következő fordulóban szabadnaposak leszünk, ugyanakkor utána hazai pályán térünk vissza az MLTC elleni kerületi rangadóval.

 2019.10.27. Vasárnap 10. forduló

Ikarus BSE – Szabadnap

Aranyos Imre és Tánczos Gergő