BLSZ U-16: Ikarus BSE – Fővárosi Vízművek SK 6:2 (0:1)

BLSZ U-16: Ikarus BSE – Fővárosi Vízművek SK 6:2 (0:1)

2020.03.07. Szombat 14. forduló

Kezdőcsapat: Motál Krisztián – Kórodi-Juhász Dávid, Csák Máté, Horváth Martin, Becsák Balázs – Kanyar András, Csides Zsolt, Vitéz Márton – Koronghy Szilárd, Csukás Zsombor, Banna Máté

Cserék: Kósa Nátán, Bódis Bence, Esküdt Bálint, Hristodoulou Dimitrios, Kovács Ármin

Gólszerzők: Vitéz Márton (2), Kanyar András (2), Koronghy Szilárd, Kovács Ármin

U16-os csapatunk őszi teljesítménye nagyon hullámzó volt, ugyanakkor ha azt vesszük, hogy hétről-hétre változó kerettel futunk ki a pályára – hiszen a 2004-es és 2005-ös korosztályaink közös csapatáról van szó – akkor nem lehetünk elégedetlenek.

Az első félidőben nagyrészt kiegyensúlyozott mezőnymunka zajlott a pályán, megszakítva egy-egy ígéretesebb, de kihagyott, helyzettel mind a két kapu előtt. De a vezetést így is meg tudta szerezni ellenfelünk, egy távolról elengedett lövéssel, amely végül sajnos átpottyant a gólvonalunkon.

A gólhátrány azonban nem vetett vissza minket, sőt, inkább katalizálta a második félidőben történteket. Ahogy ellenfelünk egyre jobban fáradt, úgy tudtunk felülkerekedni, és ha nem is egyszerű módon, de magabiztos fölénnyel megszereztük a győzelmet. Ehhez kellett pár jó egyéni teljesítmény, látványos gólok, valamint, hogy a cseréink gyorsan felvették a mérkőzés ritmusát és tudtak lendíteni a játékunkon.

Összességében elégedettek lehetünk az első és a második játékrészben mutatott játékunkkal. Minden pályára lépő játékosunk élt a lehetőséggel, végig koncentráltak voltak, élvezték a játékot, ezáltal hasznos mérkőzéstapasztalatot szereztek. 

Aranyos Imre és Tánczos Gergő