MLSZ U15 – Ikarus BSE – Dunaharaszti MTK 4:2 (0:2)

MLSZ U15 – Ikarus BSE – Dunaharaszti MTK 4:2 (0:2)

2020.03.07. Szombat – 14. forduló

Kezdőcsapat: Kósa Nátán – Mikes Tamás, Dósa Ádám, Makai Bence, Juhász Patrik – Deák Botond, Tisza Márton, Borbély András – Király Dominik, Pongor Patrik, Koblinger Bence

Cserék: Nagy Sámuel, Kiss Márton, Borsi Milán, Borsi Zalán, Kelemen Ádám

Gólszerzők: Juhász Patrik, Pongor Patrik, Kiss Márton (2)

A téli bajnoki szünetben lejátszottunk pár bizakodásra okot adó, pozitív játékképet mutató gyakorló mérkőzést, ezért nagyon vártuk már a tavaszi szezon kezdetét, hogy „élesben” is meg tudjuk magunkat méretni.

A mérkőzés elejétől kezdve labdabirtoklási fölényben játszottunk, de a szervezetten védekező vendégcsapat ellen nem igazán tudtunk veszélyes helyzeteket kialakítani. Ráadásul többször megtettük azt a szívességet is, az amúgy egységesen kivitelezett letámadások miatt, hogy bele-belehibáztunk a labdakihozatalokba, támadásépítésekbe. A Dunaharaszti játékosai a labdaszerzéseket követően a lehető legrövidebb úton próbálták a kapunkig juttatni a labdát. Ez kettő alkalommal is olyan jól sikerült, hogy a labdavesztéskor rendezetlen védelmünk már nem tudott korrigálni. Csak saját magunknak tehetünk szemrehányást amiatt, hogy az első félidőben minimális helyzetből, maximális gólszámot ért el a vendégcsapat.

A szünetben próbáltuk rendezni a sorainkat, pár poszton cseréltünk, átbeszéltük a hibákat, valamint megterveztük a második félidei játékunkat. Ennek köszönhetően a mezőnyfölényünk fokozódott, már helyzetekben is mérhetővé vált, és a cseréink nagyon jól szálltak be a meccsbe. A félidő első harmadának végén átszakadt a gát, sikerült egy higgadt befejezés után gólt szereznünk. Ez a találat akkora lendületet adott, hogy 10 perccel később már a vezetést is megszereztük. Előbb egy látványos átlövésből egyenlítettünk, majd egy ziccergóllal már az előny is megvolt. A negyedik találatunk már a „megnyugtató” kategóriába tartozott.

Elismerésre méltó, hogy ki tudtunk evickélni a gödörből, amelyet saját magunknak ástunk, és kétgólos hátrányból is tudtunk fordítani, a csapat nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot. Ugyanakkor muszáj lesz a jövőben jobban koncentrálnunk az ilyen meccseken, mert a végtelenségig nem bízhatunk abban, hogy majd mindig megfordítjuk ezeket találkozókat.

A Dunaharaszti MTK csapatának további sok sikert kívánunk a tavaszi szezonra.

Aranyos Imre és Tánczos Gergő