Korábbi mérkőzésbeszámolók – U16, U17

Korábbi mérkőzésbeszámolók – U16, U17

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. – 2.FORDULÓ 2020.09.05

IKARUS BSE-AIRNERGY / 2-2

Az első mérkőzés halasztása miatt a 2. fordulóval kezdtük a bajnokságot. Az előjelek nem voltak túl jók, az előző hetek edzésmunkája hagyott némi kívánnivalót maga után, amely sajnos a mérkőzésen vissza is köszönt.

Ellenfelünk szervezetten és tudatosan futballozott 4-3-3 játékrendszerben, mi a 4-5-1 felállást választottuk a mérkőzés elején. Középpályásaink rendkívül visszafogottan, enerváltan, motiválatlanul mozogtak, ami támadásban és védekezésben is érzékelhető volt. A széleken vezetett akciók rendre elhaltak az ellenfél 16-osa környékén, nem találtuk az ellenszerét az agresszív védekezésnek. Egy szögletet nem tudtunk megfelelően levédekezni, amelyből vezetést szerzett az Airnergy. A 25. perctől kezdtünk kicsit feléledni, de továbbra sem voltunk hatékonyak a védekezésből támadásba való átmeneteknél. Letámadással a megbeszéltek ellenére egyszer sem próbálkoztunk, a középpályán nem voltak meg a megfelelő tolódások. Szerencsére két szép egyéni megoldásnak köszönhetően sikerült megfordítanunk a mérkőzést, így előnnyel vonultunk szünetre.

Félidőben szerkezetet váltottunk, átálltunk a 4-4-2 hadrendre, és csatár poszton erősítettünk a támadások hatékonyságának növelése érdekében. Sajnos lényegi változást nem hozott a módosítás, de mezőnyben többet birtokoltuk a labdát, míg ellenfelünk leginkább az előre íveléseket választotta. Ennek ellenére akadtak ziccereink, amiket nem tudtunk gólra váltani. Egy fegyelmezetlenségnek köszönhetően az 59. perctől emberhátrányba kerültünk, Skultéty megkapta a 2. sárga lapját egy becsúszást követően. Az elsőnél meglökte az ellenfél játékosát álló játéknál, teljesen értelmetlenül, mert a játékvezető már mutatta fel a sárga lapot az illetőnek.

A hátralévő több, mint fél órában leginkább a védekezéssel törődtünk, amely a létszámhátrány ellenére szilárd lábakon állt. Volt néhány jó labdaszerzésünk, amelyből kontrákat indítottunk, de elől nem voltunk elég határozottak, így ezek még a 16-os előtt elhaltak. A 76. perceben Barátot ápolnunk kellett, ezért csak 9-en voltunk a pályán, amelyet ellenfelünk kihasznált. Középső védőink figyelmetlensége révén a 16-os vonalon egyedül kezelte le a labdát csatáruk, és gólra váltotta a lehetőséget.

Összességében elmondható, hogy rossz felfogásban, fegyelmezetlenül, motiválatlanul futballoztunk a mérkőzésen, főleg a középpályán nyújtottunk gyenge teljesítményt, de mindenki mélyen a tudása alatt játszott. A védekezésünk nem volt szilárd középpályán, sok labdát adtunk el, a visszatámadások rendre hiányoztak. Kevés volt a kommunikáció, egymás segítése. Támadásainkból hiányzott a dinamika, a befejezésekhez nem értünk fel megfelelő létszámban. A mérkőzés még így is meglehetett volna, ha a kiállítás nem következik be, hiszen akkor még vezettünk, és uraltuk a meccset. Két pozitívumot említenék meg: vesztes állásból fordítottunk, és a szerzett gólok szép támadások után születtek egyéni villanásokat követően.

Meccsjegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/2/1576766.html

———————————–

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 1.FORDULÓ 2020.09.09

IKARUS BSE-DALNOKI  / 5-0

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltuk, amelyen elsődleges célunk a hétvégi alulmotiváltság kiküszöbölése, és ezáltal a játékunk színvonalának a növelése volt.
Ellenfelünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a 4-4-2 felállást választottuk. Középpályán a hétvégi kiállítás miatt változtatásra kényszerültünk, amely szerencsére nagyon jól sikerült. Az első perctől kezdve rendkívül motiváltan játszottunk a szerény képességű ellenfelünkkel szemben, védekezésünk stabil volt, szélső védőink jól léptek be a támadásokba, és a labdakihozatalok is magabiztosak voltak. Középpályán jól forgattuk a játékot, viszont a széleken kevés támadást vezettünk, hiányoztak a dinamikus beindulások. Ennek ellenére rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, sajnos kapu előtti határozatlanságunk miatt mindössze egyet sikerült gólra váltanunk. Szünetben változtattunk, de még mindig nem találtuk a góllövő cipőnket, egészen a 60. percig. Ekkor már több cserejátékosunk is pályára lépett, akik jól szálltak be a mérkőzésbe, és egyértelműen lendítettek a csapat játékán. A végére ellenfelünk elfáradt, tetszés szerint alakítottuk ki a helyzeteket, kapu előtt sokkal határozottabbak voltunk.
Összességében elmondható, hogy sikerült kijönnünk az elmúlt hét melankólikus állapotából, motiváltan, de még sok hibával futballoztunk. Az átmenetek sokkal jobban működtek az előző mérkőzéshez képest, támadásban sikerült sok gólhelyzetet kialakítanunk, de a befejezések hiányoztak az első játékrészben. Védekezésben is jól működtünk, középpályásaink tolódása, helyezkedése megfelelő volt. Dicséret illeti Martzy Botit a 4 góljáért.

Meccsjegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/1/1576765.html

———————————–

BLSZ IFJÚSÁGI U-16 2. CSOPORT 2020.09.12

Airnergy – IKARUS BSE  / 5-0

Kezdő csapat:
Abaházi – Horváth,Dósa,Makai,Mikes -Tisza,Borbély,Deák-Kiss , Pongor, Juhász
Cs: Kanyar ,Kósa,Kelemen ,Király, Borsi M

Sérültek, betegek: Loch Barnabás , Bereczki Áron

Gólszerzők: Kiss,Borbély , Juhász ,Kelemen

 

1.Támadójáték értékelése összességében (játékfelépítés, szervezés, befejezés): Játékunkat igyekeztünk felépíteni, akkor is amikor játékon kívülre került a labda és akkor is amikor labdát szereztünk a saját térfélen, viszont ebből nem tudtunk kellő gyorsasággal támadási irányt váltanunk. Összességében a támadásaink a mérkőzés nagy részében fel voltak építve.

Hiányosságok a támadójátékban: Egyirányú támadásaink voltak ,nehezen váltotttunk súlypontot ugyanis igyekszünk forgással játszani a középpályán ,és még nem mindig ér]k teljesen a labdához való pozícionálást a fiúk. A középső területeken sem voltunk erősek a védelem átjátszásában.

2.Védekezés értékelése összességében: (Pressing, középpályás pressing, védekezés a védő harmadban) Az ellenfél kevés labdát hozott ki ezért ,csak labdavesztésnél tudtunk pressingelni a középpályán, ezek körülbelül 50 %-ban sikerültek az ellenfél térfelén. A második félidei védőlánc dicséretet érdemel az összhang miatt.

Hiányosságok védekezésben: – A középpályán nem védekeztünk jól ,nem vettük fel a mélységben visszalépő középpályásokat az ellenfél térfelén.

3.Átmenetek értékelése: Labdaszerzés után a támadó harmadik nagyon lassan váltunk , a támadó harmadban viszont jól megtaláljuk labdaszerzés után a lehetőségeket . Hiányosságok (egyéni ,csapatrész ). Úgy gondolom hogy egyénileg a center pozícióban voltunk gyengébbek, és a középpályán védekezésben és játékszervezésben a középső területeken.

Kiemelkedő egyéni teljesítmény: Makai Bence , Juhász Patrik ,Kiss Marcell ,Király Dominik,

Meccsjegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/1/1576765.html