U17 mérkőzésbeszámolók

U17 mérkőzésbeszámolók

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 4. forduló

Eredmény: 9-0 (5-0)

Kíváncsian vártuk a mérkőzést, elsősorban a szerdai helyzetkihasználásunk javítása miatt.

Ellenfelünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a szokásos 4-4-2 felállást választottuk. A karanténban lévő Balaskára továbbra sem számíthattunk, a szerdai mérkőzésen pedig megsérült Martzy és Szász sem lépett pályára. Így több olyan játékos kapott bizalmat, akire eddig csereként számítottunk.

Az RKSK szervezett csapat benyomását keltette, jól védekeztek, ezzel megnehezítették dolgunkat. Magasan kezdtük a védekezést a gyors labdaszerzések reményében, amelyek az esetek többségében sikerültek. A széleken vezetett támadásainkkal rendre az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni, és negyedóra elteltével megszereztük az első gólunkat. Pozitív volt a védekezésből támadásba való átmenet, a motiváció és dinamika, amivel belelendültünk a mérkőzésbe. Sorra alakítottuk ki helyzeteinket, míg ellenfelünk elvétve jutott el a kapunkig. A csapatrészek megfelelő távolságban voltak egymástól, visszatámadásaink megfelelők és eredményesek voltak. Helyzeteink nagy részét gólra váltottuk, így jelentős előnnyel érkeztünk a félidőhöz. A második játékrész elején még megvolt a motiváció, újabb gólokat szereztünk. Ezután sajnos előtérbe kerültek az egyénieskedések, mindenki gólt akart szerezni, hosszúságban már nem voltunk meg, a csapatérdek háttérbe szorult.

Összességében elmondható, hogy az első játékrészben eldőlt a mérkőzés sorsa, teljesen megérdemelten vezettünk még ilyen arányban is. Dinamikusak voltunk, és a kapu előtt is zömében jól döntöttünk. Az átmenetek jók voltak, amelyet a sok gólhelyzet, és az ellenfél kevés lehetősége is bizonyított. Védekezésünk jól működött, középpályásaink tolódása, helyezkedése megfelelő volt.

Jegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/4/1576784.html

MLSZ IFJÚSÁGI U-17 III. OSZT. KÖZ. A. 3. forduló

Eredmény: 1-6 (1-0)

Az előző mérkőzéshez hasonlóan ismét szerdán léptünk pályára, ezúttal idegenben. A mérkőzés előtt egy órával jelezte a hazai csapat edzője, hogy később kezdjük a mérkőzést, mert játékosai csak később érnek a helyszínre. Nem kommentálnám….

Ellenfelünk 4-3-3 játékrendszerben futballozott, mi a szokásos 4-4-2 felállást választottuk. A karanténban lévő Balaskára továbbra sem számíthattunk, így változtatni kényszerültünk a védelemben.

A mérkőzés elején már látszott a két csapat közötti fizikális különbség, amelyet sajnos nem sikerült az első félidőben érvényesítenünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de a kapu előtti határozatlanságunk miatt rendre ki is hagytuk azokat. A középpálya középső részén keveset mozogtunk a betömörülő ellenfelünkkel szemben, míg hátul nagyon mélyen járattuk a labdát. A csapatrészek távolsága megfelelő volt, de hiányzott a dinamika, a koncentráltság játékunkból. Kommunikációval sem segítettük megfelelően egymást, ami a labdakihozataloknál jelentett elsősorban problémát. A támadásból védekezésbe való átmenetek nem történtek meg megfelelő gyorsasággal, viszont a labdaszerzések után a támadásaink felépítése tudatosan történt. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy a dabasi csapat térfelén tartózkodott a labda folyamatosan, de egy rossz védelmi helyezkedésünket kihasználva, egyszer eljutva a kapunkig, gólt szereztek. Sajnos ezután sem tudtunk ritmust váltani, a kapu előtt pedig továbbra sem voltunk eredményesek. Helyzetünket nehezítette Martzy sérülése. A félidőben sikerült feltüzelni a játékosokat, és a második játékrészben már nem volt kérdés, hogy ki kerül ki győztesként. Sokkal dinamikusabban, koncentráltabban léptünk pályára, és az átmenetek is megfelelők voltak. Az első gól után szinte 2 percenként dolgoztunk ki ziccereket, amelyek egy részét ezúttal sikerült belőni. Cserejátékosaink beállása is sokat lendített játékunkon, és összességében az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő, akik elvétve jutottak el a kapunkig.

Összességében elmondható, hogy az első játékrészben elkövetett hibákat, pontatlanságokat sikerült kiküszöbölni, de sok hibával futballoztunk, elsősorban a befejezéseknél. Az átmenetek most kevésbé érvényesültek a szerény képességű ellenféllel szemben, de támadásban sikerült sok gólhelyzetet kialakítanunk. Védekezésünk a gól előtti szituációtól eltekintve jól működött, középpályásaink tolódása, helyezkedése megfelelő volt.

Jegyzőkönyv: https://adatbank.mlsz.hu/match/54/5/22995/3/1576779.html