Hétvégén kezdődik a BLSZ I. osztály tavaszi szezonja

Hétvégén kezdődik a BLSZ I. osztály tavaszi szezonja

 

Ebből az alkalomból Varga István vezetőedző értékelte a felkészülést és elmondta, hogy mit vár a hétvégi rajthoz.

“Hat hetet terveztünk a felkészülésre, ebben volt hat edzőmérkőzés, különböző erősségű csapatokkal és egy Budapest Kupa mérkőzés. Négy új játékos érkezett, hárman távoztak a játékos keretből, ketten abbahagyták sérülések miatt a labdarúgást.

Az edzések látogatottsága elfogadható, hiszen az átlagosan 18-20 fővel tudtunk készülni. Az utánpótlás csapatokból (U17 és U19) több játékosnak adtunk lehetőséget edzéseken illetve edző mérkőzéseken. Sajnos vannak olyan játékosok, akik már hónapok óta nem tudnak velünk készülni a sérüléseik miatt, az utolsó hetünkre is sok sérült lett. Meghatározó játékosok estek ki a bajnoki kezdetre, reméljük, hamar visszatérhetnek.

Ősszel a csapatban maradt 8-9 pont, amivel nyugodtabban kezdhetnénk a 2021-es szezont, így nagy teher hárul ránk, hogy bent maradjunk az első osztályban. Az érkező játékosokkal csapatunk átlag életkora még mindig nagyon fiatal, reméljük, a rutintalanságot a fiatalos hévvel tudjuk kompenzálni. A védekezésünket stabilabbá tettük, remélhetőleg elkerülhetjük a „könnyű” gólokat, amivel sokszor megajándékoztuk ellenfeleinket. A középpályát a megszokott játékosok alkotják, akiknek nem csak a védekezésben, de a támadásokban is aktívan kell részt venniük. Sajnos a góllövéssel vannak problémáink, a helyzetek nagy részét kihagyjuk, ebben kell még sokat javulnunk.

A hétvégén Budafok II. lesz a vendégünk. Ősszel megszórtak minket, (5:0) most itt a visszavágás ideje! A három pontot itthon akarjuk tartani és ezért mindent megteszünk.”

Hajrá IKA!