Svantner István “BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETÉÉRT” díjat kapott

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete "BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETÉÉRt" díjat adományozott Svantner Istvánnnak, egyesületünk elnökének

Svantner István évtizedek óta a XVI. kerületben lakik. Az EMG-ben dolgozott és lett kézilabda edző. 1982. óta dolgozik az IKARUS BSE csapatánál. TF edzői végzettséggel és MLSZ D licenccel is rendelkezik. Edzőként több száz játékos megfordult a keze alatt. Csapatait rendkívül jó közösségi szellem, kiváló szülői közösség kialakítása, magas szintű versenyeztetés jellemezte folyamatosan maximalista szemlélete miatt. Több játkosa is bemutatkozott az NB1-ben.
1999-től szakosztályvezetőként oroszlánrésze volt az egyesület megmentésében, amikor az Ikarus gyár csődbe ment. 2007-től lett az IKARUS BSE elnöke. Az ő tevékenységének óriási szerepe van abban, hogy az egyesület már a XVI. kerület legnagyobb sportegyesületévé vált a környék legjobb atlétika és futball bázisával.
Az utóbbi 15 évben a sportolói létszám 200-250-ről 800-850-re, az itt foglalkoztatott munkatársak száma 10-15-ről közel 100 főre emelkedett. Az önkormányzattal közösen a több százmilliós értékben történő létesítményfejlesztés a labdarúgó szakosztály vonatkozásában szintén az ő munkájának köszönhető.
Labdarúgó szakosztályunk kimutathatóan Budapest 7. legjobb utánpótlásképző egyesülete lett, beleértve a budapesti akadémiákat is Filozófiája, hogy a sportképzés mellett a nevelés is fontos, valamint az, hogy óvodás kortól veterán korosztályig, azaz „egy életen át” biztosítjuk a sportolás, a labdarúgás lehetőségét.
Munkássága értéket teremtett és teremt a XVI.kerületben a sport, mint az egészséges életmód, az egészségmegőrzés vonatkozásában és az elmúlt 40 évben több ezer gyermek és felnőtt számára a sportolás és közösségteremtés szempontjából.

Fotó: XVI. Kerületi Újság