2007 MLSZ országos bajnokság alap csoportjában szereplő csapatunk értékelése

2007 MLSZ csapat évértékelő

Nyáron kezdtem el a közös munkát a csapattal, amit nagy izgalommal tettem meg. Már a felkészülés alatt is látszott, hogy elődeim kiváló munkát végeztek a srácokkal. Kiváló közösséget és jó csapatot vettem át.
A felkészülési időszak mérkőzései váltakozó sikerességgel zajlódtak, de ezek közül is kiemelném, hogy a Felsőszeli, szlovák másodosztályú csapatával mérkőzhettünk meg idegenben, ezzel nemzetközi tapasztalathoz jutottak a játékosaink.
Ahogy közeledtünk a bajnoksághoz úgy állt össze egyre inkább a játékunk, napról napra köszöntek vissza azok a stílusjegyek amiket a pályán szerettem volna viszontlátni.
A bajnoki mérkőzések során törekedtünk arra, hogy a védekezésünk már az ellenfelünk védőzónájában elkezdődjön. Két mérkőzést leszámítva magas labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani. A csapategységünket jól mutatja, hogy a 6 győzelmünk közül 4 is az utolsó percekben dőlt el a javunkra. Három olyan döntetlenünk volt (Szeged,Békéscsaba,Pécs) amelyeket a helyzetek alapján nyernünk kellett volna. Igazából egyedül az UDSE elleni mérkőzés lóg ki a sorból, amit azóta sem igazán tudok hova tenni.
Ennek ellenére egy csodálatos féléven vagyunk túl, ahol messze túlteljesítettük az előzetesen elvártakat.
Mindemellett nagyon sok élmény érte a csapatunkat. A Magyar Válogatott csehek elleni és a Maccabi Haifa- Rennes Európa-liga mérkőzésén mint labdaszedők működtünk közre. Ezenkívül a Topolya és a Lendva Akadémiái elleni idegenbeli mérkőzések is nagyon hasznos tapasztalatok voltak. Ehhez Gyurkovics Laci, szakosztály-vezető teremtette meg a feltételeket, amit ezúton is köszönök neki.
A sikeres szerepléshez elengedhetetlen volt, hogy kapusainkkal Dezső Krisztián kiválóan dolgozzon. A végy egy jó kapust szállóige nálunk háromszorosan is megtörtént.
Emellett kiemelném Belkovics Attila munkáját, aki véleményem szerint az ország legjobb erőnléti, koordinációs és prevenciós szakembere. Ezt igazolja, hogy a szezon során alig volt sérülésünk illetve a mérkőzések végén szerzett góljaink is.
Ilyen stábban élmény dolgozni nap mint nap.
A tavasz során a helyzetkihasználásunkon és a csapatvédekezésen mindenképpen javítanunk kell. Egy nehezebb félév vár ránk, de mindent meg fogunk tenni, hogy a terveinket végre tudjuk hajtani.

Moskovits Gábor vezetőedző